1. Anasayfa
  2. Sosyal medya
0

X’in güncellenen gizlilik politikası yapay zeka araştırmalarına izin veriyor. Kullanıcılar ise kişisel verilerinin güvenliğinden endişeli.


Elon Musk’ın yapay zeka araştırmaları için kurduğu xAI isimli teknoloji şirketi, epey ses getirmişti. Son zamanlarda X de (Twitter) gizlilik politikası güncelledi. Kullanıcılar, X’in güncellenen gizlilik politikası sayesinde kişisel verilerinin yapay zeka araştırmaları için kullanılmasından endişe duydu. Kullanıcıların yüreklerine su serpen haber, Elon Musk’tan geldi.

X’in güncellenen gizlilik politikası, yapay zeka için sadece halka açık verilere izin verecek!


X’in güncellenen gizlilik politikasında bazı detaylar dikkat çekti. Onayınıza bağlı olarak biyometrik bilgilerinizi güvenlik, emniyet ve kimlik belirleme amaçlarıyla toplayabilir ve kullanabiliriz. Bu cümle akıllara platformun yapay zeka araştırmaları için kaynak olma ihtimalini getirdi. Ayrıca xAI’ın ana sayfasında yer alan “misyonumuza doğru ilerleme kaydetmek için X (Twitter), Tesla ve diğer şirketlerle yakın işbirliği içinde çalışacağını” belirten metin ise bu ihtimali güçlendirdi.

 
(Twitter) X'in güncellenen gizlilik politikası yapay zeka çalışmalarına izin veriyor

29 Eylül’den itibaren uygulamaya konulacak olan yeni politika, kişisel verilerin güvenliği konusunda kullanıcıların kafasında soru işaretleri oluşturdu. Platformun yapay zeka modellerini eğitmek için kullanacağı verilerin, kişisel verileri kapsayıp kapsamadığı konusunda tartışmalar çıktı. Elon Musk, bu konuya bir açıklık getirdi.

Musk, X’in güncellenen gizlilik politikasının doğrudan mesajları değil yalnızca halka açık verileri kapsadığını belirtti. Ayrıca biyometrik ve istihdam geçmişleri toplanmadan önce kullanıcılardan mutlaka izin alınacağını vurguladı.

Ayrıca X yeni politikasıyla kullanıcıların kimlik bilgilerini işleyerek bir hesapları daha resmi hale getirmesini hedefliyor. Bu aynı zamanda X’in sahte hesaplarla mücadele etmesine yardımcı olacak. Böylece platformun, daha güvenli hale gelmesi planlanıyor.

İsminden logosuna bir sürü değişikliğe uğrayan X, haftalık kullanıcı sayısında yüzde dörtlük bir düşüş yaşadı. Bu duruma son güncellenen gizlilik politikası, nasıl etki edecek? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi belirtmeyi unutmayın

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    _a_k_n
    Şaşkın
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    berbat
    Berbat

Web site yazılım tasarım uygulama eklenti ve yenilikler hakkında güncel bilgi ve haber platformu. Samsun-Turkey - 1989-2005 Temsa Mitsubishi Sabancı Otomotiv grubunda çalıştı. Araştırma, Geliştirme, Web siteleri ile uğraşma ve Paylaşımı seven biri.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir