Samsun’da aile hekimiyle uzaktan görüntülü görüşme dönemi
  1. Ana Sayfa
  2. Sağlık ve Yaşam

Samsun’da aile hekimiyle uzaktan görüntülü görüşme dönemi

1

SAMSUN-Sağlık Bakanlığının Uzaktan Sağlık Hizmetlerinin Sunumu Yönetmeliği kapsamında Samsun, Ankara ve Konya, pilot çalışma kapsamına alındı. 

 

Uygulama kapsamında mart ayından itibaren Samsun’un Atakum ve Canik ilçelerinde aile hekimleri ile aile sağlığı çalışanlarına uzaktan sağlık hizmeti eğitimi verildi.

Eğitimin ardından Canik ve Atakum ilçelerindeki 2 aile hekimliği biriminde uzaktan sağlık hizmetine başlandı. Kronik rahatsızlığı bulunan hastalar ve hamile kadınlar, 182’yi arayıp görüntülü muayene randevusu alarak MHRS üzerinden aile hekimiyle görüntülü görüşüyor.

Bu hizmetin daha çok kronik hastalıkların takibinde, mesela hipertansiyonu bulunan bir hastanın ilaçlarının devamı ya da ilacı yazdıktan sonra yaşadığı sıkıntıların hekimle paylaşılmasında kullanıldığını anlatan İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, aile hekiminin de hastaya önerilerde bulunduğunu dile getirdi.

 

Hamilelerin takibi için de uygulamayı kullandıklarına dikkati çeken Oruç, “Örneğin öğretmenin kronik hastalığı olur, ilacının yazılması gerekir, görüntülü olarak aile hekimiyle görüşerek aile sağlığı merkezine gelmeden ilacının yazılmasını sağlayabilir. Burada hem iş kaybı olmayacak hem de aile sağlığı merkezinde yoğunluk oluşmayacak.” dedi. 

Yazar Hakkında

Web site yazılım tasarım uygulama eklenti ve yenilikler hakkında güncel bilgi ve haber platformu.Samsun-Turkey - 1989-2005 Temsa Mitsubishi Sabancı Otomotiv grubunda çalıştı. Araştırma, Geliştirme, Web siteleri ile uğraşma ve Paylaşımı seven biriyim.

Yorum Yap

Yorumlar (1)

  1. Bakalım bu teknoloji işleyişi olur bulup beğenilecek mi? Benim fikrim yığılmaları önler, hasta ve çalışan görevlilere zaman kazandırır ve hastalığın yayılma özelliğini dahada azaltarak sağlıklı bir toplum oluşturur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir