Telefon numarasını paylaşmak istemeyenlere! WhatsApp, yeni bir özelliği test ediyor
  1. Anasayfa
  2. Sosyal medya

Telefon numarasını paylaşmak istemeyenlere! WhatsApp, yeni bir özelliği test ediyor

0

 

WhatsApp, yıllardır beklenen kullanıcı adı ile iletişim kurabilme özelliğini nihayet getiriyor. İşte yeniliğin detayları…


Meta’nın sahibi olduğu dünyanın en büyük anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, önemli bir yenilik daha alıyor. Öyle ki uygulama, diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi kullanıcı adı sistemini kullanmaya başlayacak. İşte bilmeniz gerekenler…

WhatsApp’ta kullanıcı adı dönemi başlıyor! Nasıl çalışacak?


Günümüzde sosyal medya platformlarının büyük çoğunluğu kullanıcı adı sistemini kullanıyor. Böylelikle kullanıcılar, birbirini daha kolay bir şekilde bulabiliyor. WhatsApp’ta ise bunun aksine sadece telefon numarası ile iletişim kurulabiliyordu. Fakat bu durum artık değişiyor.

WhatsApp, uzun bir süredir beklenen kullanıcı adı sistemini sunmaya hazırlanıyor. Öyle ki son beta güncellemesiyle Android kullanıcıları artık kendi kullanıcı adlarını belirleyebiliyor ve arama çubuğu üzerinden diğer kullanıcıları kullanıcı adlarına göre arayabiliyor.

Bu yenilik, telefon numarası paylaşmaktan çekinen kullanıcıların kullanıcı adlarıyla iletişim kurmasını sağlayacak, böylelikle gizliliği artıracak. Ancak bu durum, kullanıcı adlarının tahmin edilerek kişilerin rahatsız edilebileceği bir sorunu da beraberinde getirebilir.

Neyse ki WhatsApp, kullanıcılara kullanıcı adı seçmeyi zorunlu kılmayacak. İsteyenler sadece telefon numarasıyla iletişim kurmaya devam edebilecek. Bu, kullanıcılara özgürlük sağlayacakken, rahatsız edilme sorununa karşı bir çözüm de olabilir.

 
Şu anda test aşamasında olan bu yeniliğin herkese ne zaman sunulacağı bilinmiyor. Tahminler, önümüzdeki ayları işaret ediyor. Sonuç olarak şu anda beklemekten başka yapacak bir şey yok gibi görünüyor.

Mesajları şifreleme özelliği de yolda

WhatsApp, geçtiğimiz aylarda parmak izi tarayıcısı ve yüz tarama ile açılabilen sohbet kilidi özelliğini kullanıma sundu. Böylelikle kullanıcının telefonu bir başkasının eline geçtiğinde önemli mesajlara erişimin engellenmesi amaçlandı. Şimdi ise kilidi açma seçenekleri arasına şifre de dahil oluyor. Bazı ülkelerde kullanılabilen özellik, belirlediğiniz özel bir şifre ile istediğiniz sohbetleri kilitleyebilmenizi mümkün kılıyor. Kilit için belirleyeceğiniz gizli kod ise harften, sayıdan, özel karakterden ve hattan emojiden oluşabilir.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? WhatsApp’ın bu yeniliğini nasıl buldunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    _a_k_n
    Şaşkın
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    berbat
    Berbat

Web site yazılım tasarım uygulama eklenti ve yenilikler hakkında güncel bilgi ve haber platformu. Samsun-Turkey - 1989-2005 Temsa Mitsubishi Sabancı Otomotiv grubunda çalıştı. Araştırma, Geliştirme, Web siteleri ile uğraşma ve Paylaşımı seven biri.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir