Bir devir kapandı: YouTube’da reklam izlemek zorunlu oluyor!
  1. Anasayfa
  2. Sosyal medya

Bir devir kapandı: YouTube’da reklam izlemek zorunlu oluyor!

0

YouTube son aylarda reklam engelleyicilere karşı savaş açmış durumda. Yeni paylaşımlar, bu engelleyicilerin yasaklandığını gösteriyor.

YouTube bir süredir reklam engelleme uzantılarını yasaklamak istiyor. Kullanıcıları Premium abonesi yapmaya veya reklamları izlemeye zorlayan bu kararın artık daha sert şekilde uygulanmaya başladığı bildirildi.

YouTube neden reklam engelleyicilere savaş açtı?

YouTube geçtiğimiz aylardan bu yana kullanıcılardan reklam engelleyicilerini kapatmalarını isteyen bildirimler gösteriyordu. Ancak aynı zamanda mesajı reddetmelerine de izin veriyordu. Son günlerde ise kullanıcıların açılır pencere engelini aşmak için reklam engelleyiciyi devre dışı bırakmak zorunda olduğu gösteriliyor.



YouTube İletişim Müdürü Christopher Lawton’a göre, reklam engelleyici kullanmak platformun hizmet şartlarını ihlal ediyor. Lawton, reklamların içerik oluşturucuları desteklemek ve milyarlarca kişinin videolara ücretsiz olarak erişmesini sağlamak için önemli olduğunu belirtti.

Video platformundaki reklam engelleyicilere yönelik bu baskı, YouTube gelirlerinin azaldığı bir dönemde geldi. Daha önce YouTube’un reklam engelleyici ile en fazla üç video izleme hakkı tanıdığını da görmüştük. Bu hareketler, kullanıcıları Premium’a çekmenin bir parçası.

YouTube ayrıca son zamanlarda TV uygulamasında atlanamayan 30 saniyelik reklamlar gibi önemli adımlar attı. Bu da platformun giderek daha fazla reklamlarla doldurulacağı anlamına geliyor. Şirket, mali baskılar karşısında gelirlerini artırmaya çalışırken reklam engelleme konusunda daha sert bir tutum izleyecek.


youtube-avrupa-komisyonu-tarafindan-uyarildi-1


Kullanıcılar ise YouTube’un reklamlara olan bağımlılığının, izleme deneyimini can sıkıcı hale getirdiğini söylüyor. Yeni politikayla birlikte, reklam engelleyici uzantıları da tarihe karışacak gibi görünüyor.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    _a_k_n
    Şaşkın
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    berbat
    Berbat

Web site yazılım tasarım uygulama eklenti ve yenilikler hakkında güncel bilgi ve haber platformu. Samsun-Turkey - 1989-2005 Temsa Mitsubishi Sabancı Otomotiv grubunda çalıştı. Araştırma, Geliştirme, Web siteleri ile uğraşma ve Paylaşımı seven biri.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir