Netflix’in ‘büyük lanetini’ bitiren yeni dizi skorlarıyla dikkat çekiyor
  1. Anasayfa
  2. Sinema

Netflix’in ‘büyük lanetini’ bitiren yeni dizi skorlarıyla dikkat çekiyor

0

Netflix’in yeni dizisi “One Piece” korsan Monkey D. Luffy’ye odaklanan bir manga serisine dayanıyor. Eiichiro Oda tarafından yazılan manga 1000’den fazla bölümden oluşuyor; en çok satanlar arasında yer alıyor. İlgi çeken dizi de Netflix’in uzun süren bir lanetini kırmış gibi görünüyor.

‘One Piece’, Eiichiro Oda’nın imzasını taşıyan manga serisi. Seri, 26 yıldır aralıksız yayınlanıyor. Seri eski Korsanlar Kralı Gol D. Roger’ın geride bıraktığı hazine olan One Piece’i arayan Luffy ve Hasır Şapka ekibini konu alıyor. Roger’ın ölümü Korsanlığın Altın Çağı’nı ateşler ve Luffy’nin arzusu hazineyi bulup yeni Korsanlar Kralı olmaktır.

 


ONE PIECE DİZİSİNİN KONUSU NE?


Netflix dizisi One Piece’nin ilk sezonu ise geçtiğimiz ay sonu izleyici ile buluştu. Netflix diziyi şu sözlerle tanıtıyor: “Popüler manganın bu canlı çekim uyarlamasında genç korsan Monkey D. Luffy, hasır şapkası ve çılgın mürettebatıyla birlikte hazineyi bulmak için destansı bir yolculuğa çıkıyor”.

ROTTEN’DA YÜKSEK PUANLAR


One Piece’in Netflix uyarlaması, Rotten Tomatoes’da %95 gibi çok sağlam bir izleyici puanı almış. Eleştirmen puanı da hayli yüksek ve %83.

LANETİ BİTİRDİ Mİ?


Bu uyarlama, Netflix’in canlı aksiyon anime uyarlamalarıyla ilgili kötü geçmişine de bir sünger geçiyor. Netflix’in daha önceki anime uyarlamalarında tablo çok olumlu olmamıştı.

2017 yapımı Death Note’un eleştirmen puanı %36, izleyi puanı %23 olmuştu. 2021 yapımı Cowboy Bebop’un eleştirmen puanı yüzde 46, izleyici puanı yüzde 60 olmuştu.

Screen Rant, One Piece’un ulaştığı puanların ise standardı çok yükseğe çıkarttığını söylüyor. ScreenRant’a göre manganın yaratıcısı Eiichiro Oda’nın katılımı ve dizinin başarısına katkıda bulunması Netflix’te gelecekteki anime uyarlamaları için iyimserlik yaratmış durumda.

2. SEZON NE ZAMAN?


Eleştirmenler ve izleyiciler One Piece’in kalitesi ve kaynağa sadakati konusunda hemfikir görünüyor. İkinci sezonla ilgili bir duyuru yapılmasa gelen yorumlar Luffy’nin macerasının devamını görmek için motive edici.

ONE PIECE OYUNCULARI KİMLER?



Dizide Monkey D. Luffy rolünde Iñaki Godoy, Usopp rolünde Jacob Romero Gibson, Roronoa Zoro rolünde Mackenyu Arata, Nami rolünde Emily Rudd, Sanji rolünde Taz Skylar yer alıyor.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 1
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    _a_k_n
    Şaşkın
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    berbat
    Berbat

Web site yazılım tasarım uygulama eklenti ve yenilikler hakkında güncel bilgi ve haber platformu. Samsun-Turkey - 1989-2005 Temsa Mitsubishi Sabancı Otomotiv grubunda çalıştı. Araştırma, Geliştirme, Web siteleri ile uğraşma ve Paylaşımı seven biri.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir