Twitter’ın Kurucusu, Türkiye’nin Platformu Defalarca Kapatılmakla Tehdit Ettiğini Söyledi
  1. Anasayfa
  2. Sosyal medya

Twitter’ın Kurucusu, Türkiye’nin Platformu Defalarca Kapatılmakla Tehdit Ettiğini Söyledi

0

Twitter’ın kurucusu ve 2021’e kadar CEO’su olan Jack Dorsey, Türkiye, Nijerya ve Hindistan’ın kendilerini defalarca kapatılmakla tehdit ettiğini öne sürdü.

Erişim engellerinin devamlı gündemde olduğu ülkemizde sosyal medya platformları da geçmiş zamanlarda çeşitli engellemelerle karşı karşıya kalmıştı. Aynı zamanda özellikle Twitter’da bazı hesaplara yönelik Türkiye özelinde yasaklara da imza atılmıştı.

Bugün, Twitter kurucusu ve eski CEO’su Jack Dorsey’den de bu konulara ilişkin çarpıcı bir açıklama geldi. Dorsey, Hindistan, Nijerya ve Türkiye’nin kendilerini platformu kapatmakla tehdit ettiklerini öne sürdü.

Jack Dorsey’in açıklamaları:

ABD televizyonlarında Breaking Points programına konuk olan Dorsey, sunucuların yabancı hükûmetlerin baskılarına yönelik sorularına şu cevabı verdi:

“Örneğin Hindistan, çiftçi protestoları sırasında gazetecilere yönelik çok talepte bulunan bir ülke ve Twitter’ı ülkede kapatmak gibi tehditler yaptı. ‘Çalışanlarının evini basarız’ gibi sözler söyledi ve yaptı. ‘Uymazsanız ofislerinizi kapatırız’ dediler ve bu Hindistan, demokratik bir ülke.
Türkiye de fazlasıyla benzer. Türkiye’den çok talep aldık, mahkemelerde karşı karşıya geldik. Sürekli bizi kapatmakla tehdit ettiler.
Bir diğeri de Nijerya. Çalışanlarımızı hükûmetin yapabileceklerinden dolayı sahaya süremedik.”

Dorsey, söz konusu tehditlerin zamanlaması hakkındaysa bir bilgi paylaşmadı.

  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    _a_k_n
    Şaşkın
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    berbat
    Berbat

Web site yazılım tasarım uygulama eklenti ve yenilikler hakkında güncel bilgi ve haber platformu. Samsun-Turkey - 1989-2005 Temsa Mitsubishi Sabancı Otomotiv grubunda çalıştı. Araştırma, Geliştirme, Web siteleri ile uğraşma ve Paylaşımı seven biri.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir