1. Anasayfa
  2. Android
0

Android 15, Bluetooth Auracast tabanlı ses paylaşımı desteği alıyor. Bu, yakındaki cihazlarla iletişimin artacağını gösteriyor.

Akıllı telefon üreticileri popüler modellerine Android 14 veriyorken, Google ise Android 15 için çalışmalarını hızlandırmış gibi görünüyor. Ortaya çıkan yeni bilgiler, Android 15 ile Bluetooth yeteneklerinin genişleyeceğini gösterdi.

Android 15 ile Bluetooth tabanlı ses paylaşımı mümkün olabilir


Google’ın yeni Android sürümüyle birlikte Bluetooth Auracast standardını destekleyeceği ifade edildi. Bu, Android cihazların Bluetooth destekli ses paylaşım özellikleri kazanacağı anlamına geliyor. Peki Auracast nedir ve ne işe yarar?


Android 14 beta sürümünde görülen Auracast, temel anlamda “ses paylaşımı” için kullanılıyor. Cihazların Bluetooth LE standardı üzerinden aynı anda birden fazla ses paylaşmasına ve almasına olanak tanıyor. Bu da podcast’leri, müzikleri ve ses formatındaki tüm dosyaları transfer etmenizi sağlıyor.

Android geliştiricilerinin fark ettiği kod parçası ise Android’in yakın zamanda Auracast özelliği kazanabileceğini gösterdi. Google, Ayarlar kısmına Ses Paylaşımı sayfası ekleyerek kullanıcıların bu tarz dosyaları almalarına/göndermelerine olanak tanıyacak.

Kod parçasına göre diğer cihazların bağlanması için QR kod oluşturuluyor. Bu aslında Auracast’in Yakındakilerle Paylaş özelliğine benzer şekilde çalışacağı anlamına geliyor. Android 15’in Auracast desteği, standart Bluetooth’a kıyasla çok kullanıcılı ses paylaşımını sorunsuz hale getirebilir.

Auracast birkaç yıldır Bluetooth standardı olarak sunuluyor olsa da, cihaz desteğinin oldukça sınırlı olduğunu belirtelim. Android 15 ile gelecek yerleşik destek, telefon ve aksesuarların iletişimini artırabilir.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    _a_k_n
    Şaşkın
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    berbat
    Berbat

Web site yazılım tasarım uygulama eklenti ve yenilikler hakkında güncel bilgi ve haber platformu. Samsun-Turkey - 1989-2005 Temsa Mitsubishi Sabancı Otomotiv grubunda çalıştı. Araştırma, Geliştirme, Web siteleri ile uğraşma ve Paylaşımı seven biri.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir