ColorOS 14 tasarımı ortaya çıktı! iOS ve HyperOS izleri
  1. Anasayfa
  2. Genel

ColorOS 14 tasarımı ortaya çıktı! iOS ve HyperOS izleri

0

Oppo ColorOS 14 arayüzü tasarımı için ipuçları ortaya çıktı. Bu anlamda ColorOS 14 hem HyperOS hem de iOS tarafından bazı özellikler alıyor.

Oppo, dün yapılan etkinlikte Reno 11 modelini tanıttı. Ancak lansmanda karşımıza ColorOS 14 tasarımı ile ilgili ipuçları içeren bir video çıktı. Bu kısa tanıtım videosu hem iOS hem de HyperOS’dan izler taşıyordu. İşte ColorOS 14 tasarımı ile ilgili önemli ipuçları.

ColorOS 14 tasarımı iOS ve HyperOS karışımı mı olacak?

Oppo tarafından lansmanda paylaşılan videoya bakılırsa ColorOS 14, iOS’tan bildiğimiz dinamik ada ile gelecek. Aslında bu tasarım özelliği iki ay önce ortaya çıkmıştı. Ancak bu resmi video ile tam olarak bu sızıntı kanıtlanmış oldu.

Burada bilmemiz gereken ise ColorOS 14 aslında beta olarak dağıtılmaya çoktan başladı. Bu konuda oldukça hızlı başlayan Oppo,16 Kasım tarihinde ise arayüzü tanıtacak. Peki ama ColorOS 14 ile HyperOS arasında nasıl bir benzerlik var?

Bildiğiniz gibi Xiaomi, HyperOS ile ekosisteminde yer alan neredeyse her cihaza HyperOS getirmenin peşinde. Bu konuda Huawei’nin izinden giden markaya Oppo’da katılmış olabilir. Zira tanıtım videosunda Oppo akıllı saat, kablosuz kulaklık ve tablette yer alıyor. Yine bir araç içinde de ColorOS 14 kullanıldığı görülüyor. Burada bir Oppo tablet ya da telefonun yol bilgisayarı olarak kullanıldığı anlaşılıyor. Bu anlamda ColorOS 14 tasarımı, otomobiller için de özel bir arayüze sahip olabilir.

Yine kablosuz kulaklık tarafında da arayüz ile Oppo kablosuz kulaklıkların iletişiminin de artacağına dair ipucular veriliyor. Çince yazan ifade de kablosuz kulaklığın tren saati ile ilgili bir hatırlatma yaptığı anlaşılıyor.

ColorOS 14 güncellemesi alacak Oppo telefon modelleri

Oppo, ColorOS 14 için verdiği bu ipucu ile çok daha dinamik bir tasarıma geçeceğinin de sinyalini verdi. Öncelikle beta programı ile Ekim ayında arayüzü dağıtmaya başlayan Oppo, 16 Kasım sonrası muhtemelen ok hızlı bir şekilde ColorOS 14 güncellemesi dağıtmaya başlayacak.

OPPO Reno 8 Pro
OPPO Reno 8 5G
OPPO Reno 10 5G
OPPO A57
OPPO A77

OPPO Find N3 Flip
OPPO Find N2 Flip
OPPO Find N2
OPPO Find X5 Pro
OPPO Find X5
OPPO Reno 10 Pro Plus
OPPO Reno 10 Pro
OPPO Reno 10
OPPO Reno 8T
OPPO Reno 8T 5G
OPPO Reno 9 Pro+
OPPO Reno 9 Pro
OPPO Reno 9
OPPO A58 4G
OPPO A98
OPPO K11
OPPO K11x
OPPO A78
OPPO A1
OPPO A1x
OPPO A56s
OPPO A96
OPPO A58 5G
OPPO F21 Pro 5G
OPPO F19 Series
OPPO F23

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    _a_k_n
    Şaşkın
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    berbat
    Berbat

Web site yazılım tasarım uygulama eklenti ve yenilikler hakkında güncel bilgi ve haber platformu. Samsun-Turkey - 1989-2005 Temsa Mitsubishi Sabancı Otomotiv grubunda çalıştı. Araştırma, Geliştirme, Web siteleri ile uğraşma ve Paylaşımı seven biri.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir