Disney Plus, Netflix’i Tahtından İndirdi!
  1. Anasayfa
  2. Sinema

Disney Plus, Netflix’i Tahtından İndirdi!

0

Disney Netflix’i Tahtından İndirdi: Dünyanın En Çok Dijital Aboneye Sahip Yayıncısı Oldu

Uzun bir süredir en çok abone sayısına sahip olan Netflix, tahtından oldu. Son hamleleriyle abone sayılarında büyük bir artış yaşayan Disney Plus, dünyanın en çok abone sayısına sahip dijital platformu oldu.

Pandeminin patlamasıyla birlikte film ve dizileri de çoğunlukla internetten izlemeye başladık. Tabii bu durum Disney Plus, Netflix gibi platformların faydasına olmakla birlikte platformlar arasında rekabette bir hayli arttı.  

Uzun bir süre platformlar arasında liderliği elinde tutan Netflix, geçtiğimiz aylardan bu yana zor günler geçirmeye başlamıştı. Netflix’in abone sayılarında yaşadığı düşüşle birlikte ülkemizde de yayın hayatına başlayan Disney Plus atağa geçti. 

Netflix, liderliği Disney Plus’a kaptırdı

Geçtiğimiz aylarda rekor sayıda abone kaybı yaşayan ve son aksiyonlarıyla büyük bir eleştiri toplayan Netflix, uzun bir süredir elinde tuttuğu liderliği kaptırdı. Tabii ki yaşanan son gelişmeler düşünüldüğünde bu çokta şaşırtıcı bir gelişme değil. Deadline’ın bildirdiği verilere göre Disney Plus’ın abone sayısı 221,1 milyona ulaştı. 

Netflix ise son üç ayda kaybettiği yaklaşık 1 milyon abone sonrası 220,67 milyon aboneyle Disney Plus’ın gerisinde kaldı. Disney Plus’ın ülkemizde dahil çok sayıda ülkede hizmet vermeye başlaması sonrası ise abone sayılarında %5’lik bir artış yaşandı.  

Kaynak:https://deadline.com/2022/08/disney-just-passed-netflix-in-total-streaming-subscribers-1235089361/

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    _a_k_n
    Şaşkın
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    berbat
    Berbat

Web site yazılım tasarım uygulama eklenti ve yenilikler hakkında güncel bilgi ve haber platformu. Samsun-Turkey - 1989-2005 Temsa Mitsubishi Sabancı Otomotiv grubunda çalıştı. Araştırma, Geliştirme, Web siteleri ile uğraşma ve Paylaşımı seven biri.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir