2024 yılı memur ve emekli zam oranları belli oldu!
  1. Anasayfa
  2. Sağlık ve Yaşam

2024 yılı memur ve emekli zam oranları belli oldu!

0

2024 yılı memur ve emekli zam oranları belli oldu. Peki bu yıl emekli ve memurlar yüzde kaç zam alacak? İşte ayrıntılar!

2024’e merhaba dememizle birlikte yıl içinde uygulanacak fiyat ve tarifeler büyük ölçüde belli oldu. Yeni yılın asgari ücreti birkaç gün önce belli oldu ve bu noktada merak edilen konulardan bir diğeri de memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı. Kısa süre önce konuyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. 2024 yılı memur ve emekli zam oranları belli oldu.

2024 yılı memur ve emekli zam oranları

TRT Haber’de yer alan habere göre yüzde 2,98 aylık enflasyon ile birlikte memur ve memur emeklilerinin alacağı enflasyon farkı dahil olmak üzere aylık artışları yüzde 49,25 oldu. SSK ve Bağkur emeklilerinin ise zam oranı yüzde 37,57 oldu.

Memurlara gelen yüzde 49,25’lik zam oranının yüzde 15’lik kısmının ocak zammı olduğu söyleniyor. Öte yandan bunun yüzde 29,78’lik kısmının da enflasyon farkından gelen artış olduğu belirtiliyor. Böylelikle en düşük memur maaşının 32 bin 835 TL seviyelerine geleceği ifade ediliyor.

Tabii bu rakamların kesin zam oranları olduğunu söylemek yanlış olur. Zira enflasyon verilerinin gözler önüne serilmesinin ardından şimdi de memur ve emeklilere verilecek refah payı için heyecanlı bekleyiş başladı. Refah payı açıklamasının gelmesinin hemen ardından memur ve emeklilere verilecek kesin zam oranı karşımıza çıkacak. Bununla birlikte yalnızca emekli zam oranlarına refah payı ekleneceği iddiaları da gelen bilgiler arasında. Öyle ya da böyle kesin detayları çok yakında öğreneceğiz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yapılan bu zam oranı yeterli mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

 

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    _a_k_n
    Şaşkın
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    berbat
    Berbat

Web site yazılım tasarım uygulama eklenti ve yenilikler hakkında güncel bilgi ve haber platformu. Samsun-Turkey - 1989-2005 Temsa Mitsubishi Sabancı Otomotiv grubunda çalıştı. Araştırma, Geliştirme, Web siteleri ile uğraşma ve Paylaşımı seven biri.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir