1. Anasayfa
  2. Bilgisayar bilim ve teknoloji

WinRAR’da güvenlik açığı bulundu! Şimdi ne olacak?

WinRAR’da güvenlik açığı bulundu! Şimdi ne olacak?
0

WinRAR programında resmen güvenlik açığı tespit edildi. Bu durum, kullanıcılar arasında büyük bir endişe yarattı.

Popüler arşivleme programı WinRAR’da güvenlik araştırmacıları tarafından tespit edilen ciddi bir açık, milyonlarca kullanıcının bilgisayarını tehdit ediyor. Windows platformunu etkileyen bu zafiyet, kötü amaçlı yazılımların sisteme sızmasına ve bilgisayar açılır açılmaz çalışmasına olanak tanıyor. Geliştirici firma RARLAB, söz konusu güvenlik sorununu ortadan kaldıran yeni bir güncelleme yayınladı.

WinRAR programında güvenlik açığı ortaya çıktı


CVE-2025-6218 koduyla izlenen bu açık, WinRAR’ın arşivlenmiş dosyaları çıkarma işleminde yaptığı bir hatadan kaynaklanıyor. Yazılım, arşiv içerisindeki dosya yollarını işlerken güvenlik denetimini atlayabiliyor.WinRAR programında güvenlik açığı ortaya çıktı

Bu durum, zararlı olarak hazırlanmış bir arşiv dosyasının, içeriğini sistemde normalde erişilmemesi gereken klasörlere kopyalayabilmesine neden oluyor. Özellikle sistem başlangıcında otomatik olarak çalışan dizinlere sızma imkanı, tehdidin ciddiyetini artırıyor. Bu şekilde sisteme yerleştirilen bir zararlı yazılım, bilgisayar her açıldığında otomatik olarak devreye girebiliyor.

Güvenlik açığı, Trend Micro’nun Zero Day Initiative ekibiyle çalışan bağımsız bir güvenlik araştırmacısı tarafından keşfedildi. Açık, yalnızca Windows işletim sistemine özgü. Unix tabanlı sistemler ve Android sürümleri bu zafiyetten etkilenmiyor.

RARLAB, güvenlik açığının ardından WinRAR’ın 7.12 sürümünü yayınladı. Güncellemede sadece bu açık giderilmekle kalmadı, aynı zamanda önceki sürümlerde yer alan HTML raporlarında bulunan bir HTML enjeksiyonu sorunu da düzeltildi.

Yayınlanan güncellemenin ardından, Windows kullanıcılarının mevcut WinRAR sürümlerini en kısa sürede 7.12 versiyonuna yükseltmeleri isteniyor. Bu sayede zararlı yazılımların sistem klasörlerine sızmasının ve otomatik olarak çalışmasının önüne geçilebileceği belirtiliyor.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Adnan Güney; Bilim, Teknoloji, Mobil, Medya,Yapay zeka, Uzay Sosyal medya, yararlı konularda güncel açıklama ve uygulamaların anlatıldığı bir web sitesidir.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir