1. Anasayfa
  2. Mobil

MacBook-iPad hibrit için kötü haber

MacBook-iPad hibrit için kötü haber
0

Apple’ın hibrit MacBook modeli olarak geçecek olan tablet-PC formu için üzücü haber geldi. Bu model 2 yıl sonraya ertelendi.

Apple’ın katlanabilir cihaz pazarına ne zaman ve nasıl gireceği teknoloji dünyasının en çok merak ettiği konulardan biri. GF Securities analisti Jeff Pu’dan gelen son rapor, bu konudaki sis perdesini aralıyor ve Apple’ın iki farklı katlanabilir cihaz üzerinde çalıştığına dair söylentileri güçlendiriyor. Bunlardan biri iPhone diğeri ise MacBook-iPad formunda olan 18.8 inçlik hibrit cihazı.

Hibrit MacBook 2027’ye ertelendi

Ancak Apple’ın daha iddialı projesi olan 18.8 inçlik katlanabilir cihaz için aynı olumlu tablo söz konusu değil. Başlangıçta 2026’da üretime girmesi planlanan bu dev ekranlı modelin geliştirme sürecinde gecikmeler yaşandığı ve bu nedenle seri üretimin en erken 2027 yılına kaydırıldığı bildiriliyor.

Katlanabilir iPhone 2026’da piyasada

Rapora göre, Apple’ın öncelik verdiği proje daha küçük olan katlanabilir iPhone modeli. iPhone Fold olarak anılan bu cihazın geliştirme sürecinin sorunsuz ilerlediği ve tedarik zincirinde herhangi bir aksama yaşanmadığı belirtiliyor. Jeff Pu, bu modelin seri üretiminin 2026’nın son çeyreğinde başlayacağını ve iPhone 18 serisiyle birlikte piyasaya sürüleceğini öngörüyor. Bu da, Apple’ın ilk katlanabilir cihazıyla iki yıl içinde tanışabileceğimiz anlamına geliyor.

iPhone Fold

Bu büyük cihazın gecikmesinin yanı sıra, kimliği konusundaki tartışmalar da devam ediyor. Analistler ve sektör kaynakları bu konuda ikiye bölünmüş durumda:

MacBook Olarak Görenler: Sektörün ünlü analisti Ming-Chi Kuo ve The Wall Street Journal gibi kaynaklar, cihazın macOS işlerim sistemiyle çalışacağını ve katlanabilir bir MacBook olacağını iddia ediyor. Tasarımının dışarıdan bir MacBook’u andıracağı ancak 180 derece açılarak dev bir tablet deneyimi sunacağı söyleniyor.

iPad Olarak Görenler: Araştırma şirketi Omdia ve Bloomberg’den Mark Gurman ise cihazın katlanabilir bir iPad olacağını ve hatta lansman tarihinin 2028’i bulabileceğini belirtiyor.

Her şey, Apple’ın bu cihaz için hangi işletim sistemini seçeceğine bağlı. Donanımın her iki sistemi de çalıştırabilecek güçte olacağı tahmin ediliyor.

Özetle, Apple’ın katlanabilir stratejisi yavaş yavaş şekilleniyor. Şirket, pazara daha güvenli bir adımla, katlanabilir bir iPhone ile giriş yapmayı planlarken; dizüstü bilgisayar ve tableti birleştirecek olan daha devrimsel cihazını ise mükemmelleştirmek için acele etmiyor. Yine de tüm bu bilgilerin analist raporlarına dayandığını ve Apple’dan resmi bir açıklama gelene kadar temkinli yaklaşmak gerektiğini unutmamak gerek.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Adnan Güney; Bilim, Teknoloji, Mobil, Medya,Yapay zeka, Uzay Sosyal medya, yararlı konularda güncel açıklama ve uygulamaların anlatıldığı bir web sitesidir.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir