1. Anasayfa
  2. Sektörel

Jeff Bezos: Dünyanın B Planı Yok, Veri Merkezlerini ve Fabrikaları Ay’a Taşımalıyız

Jeff Bezos: Dünyanın B Planı Yok, Veri Merkezlerini ve Fabrikaları Ay’a Taşımalıyız
0

Jeff Bezos, Dünya’nın yükünü hafifletmek için fabrikaların ve veri merkezlerinin Ay’a taşınması gerektiğini söyledi ve “Dünyanın b planı yok” dedi.

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, teknoloji ve çevre dengesine dair dikkat çekici bir uyarıda bulundu. Dünya’nın sanayi ve veri yükünü artık kaldıramadığını belirten Bezos, çözümün bu sistemleri Ay’a ya da Dünya yörüngesine taşımakta olduğunu söyledi.

Bezos’a göre gezegenimiz yaşamak için eşsiz ve alternatifi yok. “Plan B yok, sadece bir Dünya’mız var” diyerek, çevresel bozulmanın önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle veri merkezlerinin tükettiği enerji miktarı göz önüne alındığında, bu yaklaşım dikkat çekiyor.

Teknoloji dünyası bu fikre yabancı değil. Google gibi devler zaten uzay temelli veri işleme çözümleri üzerine çalışıyor. Ancak uzayda üretim ve veri merkezi kurmak için henüz ciddi teknik ve ekonomik engeller bulunuyor.

Bezos’un önerisi kısa vadede olası görünmese de, uzun vadede teknoloji ve çevre politikalarının şekillenmesinde etkili olabilir. Bu tür projeler, gezegenimizi korumak için “uçuk” gibi görünen ama giderek daha gerçekçi hale gelen çözümler sunuyor.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Adnan Güney; Bilim, Teknoloji, Mobil, Medya,Yapay zeka, Uzay Sosyal medya, yararlı konularda güncel açıklama ve uygulamaların anlatıldığı bir web sitesidir.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir