İster ölü, ister canlı olsun, istediğiniz herkesle konuşmanızı sağlayan yapay zeka: Character. AI
  1. Anasayfa
  2. Yapay zeka

İster ölü, ister canlı olsun, istediğiniz herkesle konuşmanızı sağlayan yapay zeka: Character. AI

0

ChatGPT’ye gelen yeni bir rakip olarak değerlendirilen Character. AI, canlı veya ölü, istediğiniz herkesle sohbet etmenize imkan tanıyor.

Yapay zeka devrimi, ChatGPT gibi örneklerle yanıtlar ve arkadaşlık için nasıl, ne zaman ve neden robotlara başvurmamız gerektiğine dair zor soruları gündeme getiriyor ve bu tip hizmetler son birkaç ayda interneti kasıp kavurmaya başladı.

Sohbet robotları özellikle yapay zeka için heyecan verici (ve tartışmalı) yeni bir sınır olduğunu kanıtladı ve en son ürün, Character. AI bunun en ilginç örneği. Bu araç, hemen hemen herkesin dijital kopyaları ile sohbet etmenize imkân veriyor. Bunlar ölü veya diri olabilir, hatta var olmayan, kurgu karakterler bile olabiliyorlar.

 

Son günlerin en popüler konusu: ChatGPT nedir? ChatGPT nasıl kullanılır?

Eski Google araştırmacıları Daniel De Freitas ve Noam Shazeer tarafından kurulan Character.AI, ChatGPT’ye benzer bir şekilde seçtiğiniz kişilerden (veya karakterlerden) makul yanıtlar oluşturmak için makalelerden, haberlerden, kitaplardan ve diğer dijital kaynaklardan bilgi alıyor. Alfred Hitchcock’a akış servislerinin modern sinema üzerindeki etkisini sormak ister misiniz? Ya da Abraham Lincoln ile çağdaş siyasetin durumu hakkında bir tartışma yapmak ister misiniz? Bunları artık bu araç sayesinde yapabiliyorsunuz.

Character.AI bilgilendirmek değil, eğlendirmek amacı ile geliştirilmiş bir araç. Zaten web sitesinde de bir uyarı bulunuyor: “Karakterlerin söylediği her şey uydurmadır!”

Uygulamanın yaratıcıları son verdikleri bir röportajda,

“Bu sistemler gerçeği açıklamak için geliştirilmiş değiller. Bunlar, kabul edilebilir bir sohbet ortamı yaratmak için programlandılar. Amaç eğlence, duygusal destek, yeni fikirler oluşmasına yardımcı olarak yaratıcılığı artırmak”

dediler.

ChatGPT’nin aksine, Character.AI bir arama motoru olma hedefi ile yola çıkmış değil. Bunun tam tersine çalışıyor. New York Times’ta yayınlanan bir yoruma göre,

“Character.AI kullanan firmalar toplumun sohbet robotlarının eksikliklerini kabul etmelerini ve onlara karşı sağlıklı bir güvensizlik duygusu geliştirmelerini istiyor.”

Bu arada, kimle konuşuyor olursanız olun, Character.AI üzerinden verilen yanıtlar hep İngilizce. Örneğin, 19. Yüzyılda yaşamış bir sosyolog olan Karl Kautsky’nin yazılarını günümüzde anlamak zor olabilir, ancak Character.AI üzerinden verdiği yanıtlar anlaşılabilir, düz ve modern İngilizce ile okunuyor.

Açıkçası, Character.AI gibi uygulamaların bazı gerçek dünya değerleri de var. Yazılım, karmaşık teorilerin ve felsefelerin özüne ulaşmanın kolay bir yolunu sağlıyor, özellikle de (Thiel ve Kautsky üzerine yaptığı çalışmalarda olduğu gibi) asırlık akademisyenler tarafından kaleme alınanlardan söz ediyoruz.

Bunun ötesinde, Character. AI, ChatGPT’den tamamen farklı bir amaca hizmet eden tamamen yeni bir hizmet gibi görünüyor ve şu anda Google ve Meta gibi teknoloji devlerinde geliştirilmekte olan benzer sistemlerden ayrışıyor.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    _a_k_n
    Şaşkın
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    berbat
    Berbat

Web site yazılım tasarım uygulama eklenti ve yenilikler hakkında güncel bilgi ve haber platformu. Samsun-Turkey - 1989-2005 Temsa Mitsubishi Sabancı Otomotiv grubunda çalıştı. Araştırma, Geliştirme, Web siteleri ile uğraşma ve Paylaşımı seven biri.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir