Hamsinin kilosu 5 TL’ye düştü
  1. Ana Sayfa
  2. Genel

Hamsinin kilosu 5 TL’ye düştü

2

Avcılığının başlamasıyla hamsinin kilogramı 5 liraya kadar düştü.

Giresun Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hamsinin Batı Karadeniz‘den doğu yönünde göç halinde olduğunu söyledi.

Bugünlerde Ordu ve Giresun‘da hamsi avcılığı yapıldığını aktaran Arslan, şöyle devam etti:

“Hamsi bir süredir Zonguldak’tan itibaren kıyılarımızı takip ederek doğuya doğru ilerliyor. Bölgemizde avcılığın başlamasıyla da fiyatı 5 liraya kadar düştü. Çeşit çeşit hamsi var, 5-10 lira arasında tezgahlarda satılıyor. Tabii çok iyi hamsiler de Ankara ve İstanbul’daki pazarlarda yüksek fiyattan satışa sunuluyor.”

Arslan, hamsi avının Doğu Karadeniz’de yılbaşına kadar devam edeceğini tahmin ettiklerini dile getirerek, “Karşı kıyılara geçer mi belli olmaz. Eğer Gürcistan tarafına göç etmezse bir süre daha fiyatlar bu şekilde devam eder. İnşallah hamsi erken göç etmez ve vatandaş da ucuz hamsi tüketir.” dedi.

Kaynak: http://www.habergazetesi.com.tr/haber/5401474/hamsinin-kilosu-5-tlye-dustu.

Yazar Hakkında

Web site yazılım tasarım uygulama eklenti ve yenilikler hakkında güncel bilgi ve haber platformu.Samsun-Turkey - 1989-2005 Temsa Mitsubishi Sabancı Otomotiv grubunda çalıştı. Araştırma, Geliştirme, Web siteleri ile uğraşma ve Paylaşımı seven biriyim.

Yorum Yap

Yorumlar (2)

  1. En son geçen hafta 13 tl den aldım kilosunu hamsinin
    Bir balık tutkunu olarak bu habere çok sevindim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir