Google’ın ChatGPT Rakibi Yapay Zekası Bard’a Kod Yazma Desteği Geldi: 20’den Fazla Programlama Dili Var!
  1. Anasayfa
  2. Yapay zeka

Google’ın ChatGPT Rakibi Yapay Zekası Bard’a Kod Yazma Desteği Geldi: 20’den Fazla Programlama Dili Var!

0

Çıktığı günden bu yana sadece verdiği yanıtlarla şaşırtmayan, aynı zamanda yazılımcıların bir numaralı asistanı haline gelen üretken yapay zeka ChatGPT’nin en güçlü rakibi Bard; artık daha da güçlü.

Google tarafından geliştirilen ve Google Dokümanlar, Gmail, Google Drive gibi çok sayıdaki Google ürün ve platformuna entegre olarak çalışan yapay zeka Bard’a kodlama desteği geldi.

Artık Bard; C++, Go, Java, Javascript, Python ve Typescript başta olmak üzere 20’den fazla programlama dili için doğrudan Google’ın ofis araçları üzerinde çalışabilecek. Yapılan kodlama taleplerini karşılayabilecek ya da mevcut kodu debug yapabilecek. Bu açıdan bakınca Bard, geliştiricilerin platformu Github’un geçtiğimiz yıl kullanıma sunulan yazılım asistanı Copilot’a da doğrudan rakip oluyor. 

“Bard’ın yanıtlarını her zaman iki kez kontrol edin”

google bard kodlama

Tarayıcı üzerinden Phyton kodları yazmayı mümkün kılan Google Collab üzerinde Bard desteği böyle çalışıyor.

Gelişmeyi blog yazısı ile duyuran Google Research Ürün Müdürü Paige Bailey, tıpkı diğer sobet botu üretken yapay zekalar gibi Bard’ın da konuşmalar sırasında saçmalayabileceğini dile getirdi. Ancak kendisine Bard, “iş kodlamaya bu durumun değişmeyeceğini” dile getirip ekliyor; 

Ona güvenmeden önce koddaki hatalara ve güvenlik açıklarına karşı dikkatli testler yürütün ve inceleyin. Eğer Bard yazdığı kodlarda uzun uzadıya bir alıntı yapacak olursa kaynağını da belirtecektir.”

Google Bard’a gelen kod desteği ile birlikte yazılımcıların ellerinin altında, sınırlı da olsa çoğu zaman ücretsiz olarak ulaşabilecekleri 3 farklı gelişmiş yapay zeka asistanı yer etmiş oldu. Bu yapay zeka yazılımları kodlama işlerini minimum süreye indirirken, en az kendileri kadar üretken yazılımcıların hızlı adımlarla öne çıkmalarını sağlayabiliyor. Diğer taraftan yapay zekaların yarattığı iş gücü, yazılımcılar için bir istihdam sorunu olarak da görülüyor.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    _a_k_n
    Şaşkın
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    berbat
    Berbat

Web site yazılım tasarım uygulama eklenti ve yenilikler hakkında güncel bilgi ve haber platformu. Samsun-Turkey - 1989-2005 Temsa Mitsubishi Sabancı Otomotiv grubunda çalıştı. Araştırma, Geliştirme, Web siteleri ile uğraşma ve Paylaşımı seven biri.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir