1. Ana Sayfa
  2. Eklentiler

Google Plus Neden İki Farklı Paylaşım Penceresi Kullanıyor


2

Aralık 2016 yılında uygulamaya alınan Google Plus Paylaşım penceresi iki farklı şekilde görülmeye başladı. Google Plus paylaşım pencere görünümü neden değişti detaylar.

Blogger’un Blogspot subdomain uzantılı blog makalelerini okuyucu kitleniz ve çevreler ile paylaşırken paylaşım penceresine dikkat ettiniz mi? Blogger varsayılan blog makalelerinde eskiden beri alışık olduğumuz paylaşım penceresi blog’a eklenen üçüncü taraf sosyal paylaşım pencereleri ile paylaşım yapıldığında aynı görünüme sahip değiller.

Örneğin; Guney59 Paylaşım blog sol tarafında yer alan yüzer AddThis eklentisinde Google+ paylaşıma tıklayıp incelediğimizde Google Plus paylaşım penceresi şu şekilde görülürken.

Blogger makale paylaşımı için Google+ açtığımızda sosyal paylaşım penceresi çok daha alışık olduğumuz bir görünüm ile açılıyor.

Yukarıdaki Google Plus her iki sosyal paylaşım penceresini incelerseniz birbirinin aynısının olmadığını fark edebilirsiniz. Aynı denemeyi AdnanGuney.Com Wordpress web sitemde denediğimde aldığım sonuçların yukarıda anlatılanlardan farklı olmadığını görüyorum.

Herkesin bildiği gibi, Google Plus sosyal paylaşım veya Yorum penceresini Blogger haricinde üçüncü taraf olarak nitelendirilen web sitelerinde “Özel Bloggerlar dahil” APP’sini ortak kullanıma açmıyor.

Sonuç olarak; Google, Google+ paylaşım ve Google yorum pencerelerini 2017 senesi olarak kamuya açacak mı?

2016 senesi Eylül ayı ortalarına kadar Wordpress Jetpack → Ayarlar → Engagement → Paylaşma eklentisinde bulunan Google+ Paylaşım App’sinde sorunlar yaşandı.

Eklenti daha önce Google Plus paylaşımlarını yorumlar penceresinde gösteriyordu. Blogger gibi makaleye Google Plus çevrelerden yazılan yorumlar entegre oluyordu. Google Plus Yeni paylaşım penceresinin farklı görünümle çıkmasından sonra artık makaleye yazılan yorumlar Google plus ana sayfada yapıldığında görülmez oldu. Web site içinde Google Plus yorum penceresi kullanıldığında yazılan yorumu görebiliyorsunuz. Ancak Google Plus ana sayfasında yapılan yorumlar web sitenize düşmüyor.

Tahmini fikrim ise, Google 2017 senesi için paylaşım ve yorum pencerelerini Kamuya açacak ancak böyle bir çalışmanın sonucunda kimse Google arama sonuçlarında Blogger haricinde yayınlarını göremeyecek. Geliştiricilerin üzerinde çalıştığı yeni App’lerin bu doğrultuda çalışacağını düşünüyorum. Bu konuda sizde fikir ve görüşlerinizi belirtin.

Yazar Hakkında

Web site yazılım tasarım uygulama eklenti ve yenilikler hakkında güncel bilgi ve haber platformu.Samsun-Turkey - 1989-2005 Temsa Mitsubishi Sabancı Otomotiv grubunda çalıştı. Araştırma, Geliştirme, Web siteleri ile uğraşma ve Paylaşımı seven biriyim.

Yorum Yap

Yorumlar (2)

  1. 6 sene önce

    Makalenizdeki konu tamamen Google ürülerinin dengesiz ve yarım kalan projeler üretip unutması ile alakalı bu yüzden g+ ve çoğu sosyal platformunda çok az bir ilgi var devamlı kullananlarda İngiliz zaten kendi değerlerine sahip çıkıyorlar çoğu özellikler ya çalışmıyor yada güncellenmeden yarım yamalak çalışıyor bu yıllardır böle Google a sadece bir arama gözü ile bakmak daha doğru olur diğer yan ürünleri zaten anketlerdede yüksek oylama hiç alamadı tek iyi olduğu şey arama opsiyonları . Bazen inceliyorum hiç çalışma yapmayan çok kalitesiz iteler 1. sıralara çıkabilirken değerli siteler Google üzerinde çk alt sayfalardalar. bu tip durumlara artık herkes alışkın bence 5 sene içinde Yandex bitircek bunları

    • Merhaba Mahmut bey,
      Anladığım kadarı ile Google ürünlerini sevmiyor ve tasvip etmiyorsunuz Saygı duyarım. O kadar çok ürün gamı var ki bunların kaçını kullandınız bilmiyorum.
      Ancak Google 1998 senesinde arama motoru olarak görevine başladı. O tarihten beri Google ürünlerini zaman buldukça kullanıyorum ve memnunum. Google+ ilginin az olması maalesef Türk milletinin Facebookta, oyundan kafasını kaldırıp geliştirici, yapıcı, araştırmacı duygularını ön plana çıkarması ile oluşabilir. Hazırcı, tembel, bir düşünce ile hiçbir teknoloji öğrenilemez. Bırakın teknolojiyi halen insanımızın çoğunluğu elindeki hazine değerindeki Bilgisayarı kullanmasını halen bilmiyor. İnsanların kendi değerlerine sahip çıkması çok doğal. Bizim yaptığımız yapacağımız bir değer aracımız bile yok maalesef. Onlar en azından yapmışlar iyi yada kötü sahip çıkıyorlar. Yandex’e gelince oda Google tarayıcı ve aramaları birebir kopyalamış görsellerde değişikler yaparak kendi malını üretmiş. En azından çalışmışlar. Ancak Google çok farklı bitirmeleri biraz zor olur diye düşünüyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir