Google Drive ve Google Foto’nın birlikte çalışma şeklindeki değişiklikler

Google Fotoğraflar ve Google Drive’da kısa bir süre önce değişiklikler yapıldı. Google Fotoğraflar ve Google Drive, 10 Temmuz 2019’dan itibaren öğeleri otomatik olarak senkronize etmeyeceğini, Bu değişikliğin iki hizmet arasındaki işleyişi basitleştirmek için yaptığını belirmişti.

Google Fotoğraflar ve Google Drive‘da kısa bir süre önce değişiklikler yapıldı. Google Fotoğraflar ve Google Drive, 10 Temmuz 2019‘dan itibaren öğeleri otomatik olarak senkronize etmeyeceğini, Bu değişikliğin iki hizmet arasındaki işleyişi basitleştirmek için yaptığını belirmişti.

 
Birçoğunuz fotoğraflarınızı ve videolarınızı hem Google Drive’da hem de Google Foto’da depolar; bu da erişimlerinin güvenli ve kolay olmasını sağlar. Bu hizmetler arasındaki bağlantının kafa karıştırıcı olduğuna dair geribildirimler duyduk, bu yüzden önümüzdeki ay Drive ve Fotoğraflar‘daki deneyimi basitleştirmek için bazı değişiklikler yapıyoruz.Google Drive ve Google Foto arasında otomatik senkronizasyonda yapılan değişiklikler

Temmuz ayından itibaren, Drive’daki yeni fotoğraflar ve videolar Fotoğraflar’da otomatik olarak gösterilmez. Benzer şekilde, Fotoğraflar’daki yeni fotoğraflar ve videolar Drive’daki Fotoğraflar klasörüne eklenmeyecektir. Drive‘da sildiğiniz fotoğraflar ve videolar Fotoğraflar’dan kaldırılmayacak. Benzer şekilde, Fotoğraflar‘da sildiğiniz öğeler Drive’dan kaldırılmaz. Bu değişiklik, ürünler arasında ürünlerin yanlışlıkla silinmesini önlemeye yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Google Foto’daki yeni “Sürücüden Yükle” özelliği

Drive’dan Fotoğraflar’a fotoğraf ve video kopyalarken çoğunuzun daha ayrıntılı kontrol istediğinizi duyduk. Bu yüzden , Fotoğraflar’a aktarmak için “Benimle Paylaşılan” öğeleri de dahil olmak üzere, Drive’dan fotoğrafları ve videoları manuel olarak seçmenize olanak tanıyan “Drive’dan Yükle” adlı photos.google.com sitesine yeni bir özellik getiriyoruz.

 
Kopyalandığında, bu öğeler iki ürün arasında birbirine bağlı değildir. Fotoğraflar ve videolar artık her iki üründe de senkronize edilmeyeceğinden, Orijinal Kalitede kopyalanan öğeler hem Sürücü hem de Fotoğraflar’daki depolama kotanıza sayılır.

Windows ve Mac için Backup and Sync çalışmaya devam edecek
Her iki hizmete de Yüksek Kalitede veya Orijinal Kalitede yüklemek için Windows veya macOS’ta Yedekle ve Senk komutunu kullanmaya devam edebilirsiniz . Daha önce olduğu gibi, Yüksek Kalite’de yüklenen öğeler hesap depolama kotanıza dahil olmaz ve Orijinal Kalitede Yedekle ve Eşitle kullanılarak her iki hizmete de yüklenen öğeler kotanıza yalnızca bir kez eklenir.

Mevcut fotoğraflarınız ve videolarınız Google Drive’da ve Google Foto’da kalacak

Bu değişiklikten önce yüklediğiniz Drive in Photos’taki fotoğraflar veya videolar Fotoğraflar’da kalacaktır. Drive’da “Google Foto” klasörünüz varsa, Drive’da kalır ancak otomatik olarak güncellenmez.

Bu değişikliklerle hedefimiz, geri bildirimlere ve kendi araştırmamıza dayanarak, kullanıcılarımız için karışıklığa neden olan bazı özellikleri basitleştirmektir. İlerleyen Drive ve Fotoğraflar kullanıcılarının desteklenmesine yardımcı olmak için daha fazla yol aramaya devam edeceğiz. Şeklinde Google duyuruda bulundu.. Kullanıcıların dikkatine!

Bu yeni değişikliklere yakından bakmak isterseniz, lütfen kılavuzumuzu inceleyin.

Yazar Adnan Güney

Samsun-Turkey doğumlu. 1989-2005 Temsa Mitsubishi Sabancı Otomotiv grubunda çalıştı. Araştırma, Geliştirme, Web siteleri ile uğraşma ve Paylaşımı seven biri.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Geçmişin Ukdesi Devrim Otomobili Geri Dönecek

Google Chrome Nasıl Güncellenir?