Google Arama’ya Gelecek ‘Yapay Zeka’ Özellikleri Açıklandı: Aradığınızı Bulmak İçin Adeta Google ile Sohbet Edebileceksiniz
  1. Anasayfa
  2. Yapay zeka

Google Arama’ya Gelecek ‘Yapay Zeka’ Özellikleri Açıklandı: Aradığınızı Bulmak İçin Adeta Google ile Sohbet Edebileceksiniz

0

 

Google, bugünkü I/O etkinliğinde ChatGPT’ye rakip olacak yapay zekâ destekli arama motorunu ilk kez gösterdi. Yeni özellikler, Google Arama’da devrim yaratacak.

Google, bugün gerçekleştirdiği I/O etkinliğinde birçok yeni duyuruya yer verdi. Bunlardan en çok dikkat çekenleri ise yapay zekâya yönelik açıklamalardı. Şirket, Bard’a gelen yenilikler, yeni dil modeli PaLM 2 gibi birçok gelişmeyi paylaştı. 

Google, bunlara ek olarak büyük merakla beklenen yapay zekâ destekli arama motoruyla ilgili detayaları paylaştı. Teknoloji devinin Üretken Arama Deneyimi (SGE) olarak adlandırdığı, Bing’e büyük rakip olacak yapay zekâ destekli arama motoru, sadece link vermek yerine tıpkı ChatGPT gibi tam cümlelerle sorularınıza cevap verebilecek.

Yapay zekâ desteği, aradıklarınızı adeta Google’la sohbet edermişsiniz gibi bulmanızı sağlayacak

Sunumda Google Arama yetkililerinden Liz Reid, sistemin nasıl çalışacağını gösterdi. Yapay zekâ desteğiyle birlikte normal arama sonuçlarının üstünde renkli bir bölüm karşınıza çıkıyor. Google’ın dil modellerinden destek alan sistem, bu kısımdan sorduğunuz soruya detaylı bir şekilde cevap verebiliyor, görselleri veya videoları gösterebiliyor.

Teknoloji devi, yapay zekâ özellikleriyle kullanıcılara daha kişiselleştirilmiş bir arama deneyimi sunmak isterken onların aradıkları konuyu daha hızlı anlayabilmesini ve yeni bakış açıları keşfedebilmesini sağlamayı amaçlıyor.  

Yapay zekâ ile Google’da daha iyi bir alışveriş deneyimi yaşayacaksınız.

Google’dan “Bir havuz partisi için bluetooth hoparlörü” diye arattığınızda yapay zekâ, hoparlör seçerken dikkat etmeniz gereken şeyleri sizler için sıralıyor. Buna ek olarak sorunuza en iyi yanıtı verebilecek ürünleri de ekliyor.

Arama motorundan herhangi bir ürünü ararken, dikkate alınması gereken tüm faktörler yapay zekâ yardımıyla size sunulacak. Uygun fiyatlar da aynı şekilde gösterilecek. Tüm bunlara ek olarak ürünlerin incelemeleri, puanları ve fotoğrafları da arama sonucunda karşınıza çıkacak. 

Araştırmalarınızı daha doğal bir şekilde devam ettirmek için takip soruları da sorabileceksiniz

Bunların yanı sıra, sonuçların altında yer alan bir buton ile yaptığınız aramayı devam ettirmeniz ve takip soruları sormanız da mümkün olacak. Yani bir soru sordunuz diyelim. Buna cevap aldıktan sonra yine aynı bağlamda başka bir soruyu yapay zekâ destekli arama motoruna yöneltebileceksiniz.  Bir nevi, konuşma gerçekleştiriyormuşsunuz gibi olacak. Bunu ChatGPT’nin yapılan konuşmaları hatırlamasına benzetebiliriz.

Google Arama’da devrim yaratacak yeni özellik, önümüzdeki haftalarda ABD’de belli kişiler için çıkış yapacak. Şirket, ilerleyen zamanlarda yeni Arama’yı milyarlarca kullanıcısına getirecek.

Sosyal mecralardaki içerikler de artık Google’da listelenecek!

Google’ın arama motoruna getirdiği bir diğer öneli yenilik ise yine yapay zekâdan faydalanacak. “Perspektif” adlı bu özellik ile Google’da arama yaptığınız bir konu hakkında, tüm internet kullanıcılarının videolarını, blog yazılarını, Reddit gibi mecralarda paylaştıkları görüşleri ve çok dahasını aynı pencere içinde görebileceksiniz.

Ayrıca bu içeriklerin sahibi olan içerik üreticilerinin adlarını, profil fotoğraflarını ve karşınıza çıkan içeriğin popüleritisini de aynı ekranda göreceksiniz. 

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    _a_k_n
    Şaşkın
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    berbat
    Berbat

Web site yazılım tasarım uygulama eklenti ve yenilikler hakkında güncel bilgi ve haber platformu. Samsun-Turkey - 1989-2005 Temsa Mitsubishi Sabancı Otomotiv grubunda çalıştı. Araştırma, Geliştirme, Web siteleri ile uğraşma ve Paylaşımı seven biri.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir