Geçmişte İspanyol gribi nasıl bitmişti? Virüs yok olmuş muydu?
  1. Anasayfa
  2. Genel

Geçmişte İspanyol gribi nasıl bitmişti? Virüs yok olmuş muydu?

0

Gündemimiz koronavirüs… Salgının ne zaman biteceğini henüz kimse tam olarak bilemiyor… Geçmişe bakalım: Birinci Dünya Savaşı’nın hemen ardından patlak veren İspanyol Gribi 2 yıl içinde etkisini kaybetmişti. Peki, İspanyol gribinden sonra normal hayata nasıl geçildi? 

Virüs yok olmuş muydu? İspanyol gribi hakkında neler biliyoruz?

Dünya uzunca bir süredir koronavirüsün etkisi altında. Bu kez gündemimiz hızla yayılan Omicron. Peki, geçmişteki salgınlarda neler yaşanmıştı? Örneğin 1918’de başlayan İspanyol gribi ile koronavirüs arasında benzerlikler ve farklılıklar neler? İspanyol gribi salgını nasıl bitmiş, normal hayata nasıl dönülmüştü?

Popular Science Türkiye Youtube kanalında İspanyol gribi mercek altına alınıyor.

İspanyol gribi Veba ile birlikte tarihteki en ölümcül salgınlardan biriydi. 1918 yılının bahar aylarında başlamıştı. Çok hızlı yayılan ve çok ölümcül olan salgın nedeniyle 1918‘de sadece Amerika’da ortalama yaşam süresi 10 yıldan fazla kısalmıştı. İspanyol Gribi’ne yakalananların yarısı neredeyse 20‘li 30‘lu yaş grubundaydı.

Tüm dünyada kimi tahminlere göre 20, kimi tahminlere göre 100 milyon kişinin ölümüne neden olan bu büyük salgından sonra hayat nasıl normale döndü? İspanyol gribine yol açan virüs yok oldu mu? Bugün yaşadıklarımız (koronavirüs) ile İspanyol gribi arasındaki benzerlikler ve farklar nelerdi? İşte merak edilen soruların yanıtları:

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    _a_k_n
    Şaşkın
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    berbat
    Berbat

Web site yazılım tasarım uygulama eklenti ve yenilikler hakkında güncel bilgi ve haber platformu. Samsun-Turkey - 1989-2005 Temsa Mitsubishi Sabancı Otomotiv grubunda çalıştı. Araştırma, Geliştirme, Web siteleri ile uğraşma ve Paylaşımı seven biriyim.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir