1. Anasayfa
  2. Genel

Facebook yeni projeler sorununu bölünerek çözecek!

Facebook yeni projeler sorununu bölünerek çözecek!
15

Facebook CEO‘su Mark Zuckerberg, dünyanın geri kalanına internete kavuşturmak gibi planlardan söz ettiğinde aklımıza şu soru geliyor: Amerika’da doğup büyümüş, Harvardlı üst tabakadan bir genç, dünyanın geri kalanıyla ilgili ne bilebilir ki?

23 yaşında Facebook‘u kuran ve dünyanın en genç milyarderlerinden biri olan Zuckerbeg, bu yıl 30 yaşına giriyor. Genç ve heyecanlı bir girişimcinin yerini ayakları daha çok yere basan bir iş adamı alıyor. ZuckerbergFacebook‘la birlikte büyüyor.

 

Mark Zuckerberg‘in dün New York Times da yayımlanan röportajında kendisine kurduğunda akranlarına hitap eden Facebook’un kitlesiyle, yaşı geçtikçe hala bağlantılı hissedip hissetmediğini sorulduğunda, Zuckerbeg kendisini en çok endişelendiren şeyin yaşı olmadığını söylüyor.

Zuckerberg’in asıl endişelendiği şeyse, dünyanın geri kalanı. “Hayatım, önümüzdeki iki yıl içinde internetle tanışacak olan insanlarınkinden o kadar farklı ki. Ürün yöneticilerimize gelişmekte olan ülkelere gidip, orada insanların interneti nasıl kullandığını izlemelerini istiyoruz. 

İlginç şeyler öğreniyorlar. İnsanlar, ‘Burada şifremi yazmam gerektiği söyleniyor da şifre nedir? diye soruyorlar. Bu bizim için akıllara durgunluk veren birşey” diyor Zuckerberg.

Zuckerberg’in bundan sonra, bütün büyük şirketlerin sektör gözetmeksizin karşılaştığı tipik sorunlarla ilgilenmesi gerekiyor. Bugün yer yer olgunluk çağına geldiği ve bundan sonra küçülmeye başlayacağ tartışılan Facebook’un önündeki en önemli meydan okumalardan biri de şüphesiz büyümesini sürdürmek. Bu nedenle Facebook için internet.org denklemini çözmek hayati öneme sahip.

Diğer bir önemli sorunsa, inovasyon. Hemen herkes gibi Facebook da bu sorunla yüzleşiyor ve Facebook, bununla bölünerek başa çıkmaya çalışacak.

Geçtiğimiz Ocak ayında Princeton Üniversitesi’nden araştırmacılar, Facebook’un 2017 yılında kullanıcılarının %80’ini kaybedeceğini ön gören bir araştırma yayımladılar. Kaba bir özetle, Google Trendlerini baz alarak yapılan araştırma Facebook gibi alışkanlıkların hastalık benzeri bir bağlılık yarattığını ve bir süre sonra ortadan kaybolması gerektiğini savunuyor.

Princeton araştırmacıları Facebook’un PC’den kullanımı konusunda haklı olabilirler ama Facebook’un yok olacağını ön görmek için asıl bakmak gereken platform mobil. Şirketin geçtiğimiz yıl sonunda açıkladığı finansal rakamlara göre Facebook’un mobildeki aylık kullanıcı sayısı, bilgisayar başındakileri hızla geçmeye devam ediyor. 2013 sonunda şirketin aylık ortalama 1.23 milyar aktif kullanıcıya ulaşırken, bunların 945 milyonu mobilden geliyor.

Kaynak:  https://webrazzi.com/2014/04/17/facebook-inovasyon-sorununu-bolunerek-cozuyor/

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    _a_k_n
    Şaşkın
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    berbat
    Berbat

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (15)

  1. Adnan Bey merhaba,
    Bir bloggger sitesi sahibiyim. Sitemde sayfa yenilenince “Blogger İstatistikleri” yani sayfa görüntülenme sayısı 1 artması gerekirken her yenilemede 2 veya 3 artış gözükmekte. Google Analytics’deki istatistiklere baktığımda orada bir problem yok doğru şekilde artıyor. Ancak Blogger’ın kendi istatistiklerinde bir bozukluk var. Konuyla ilgili bilginiz, tecrübeniz var ise dönüş yaparsanız çok sevinirim.

    Not: Biliyorum yayınladığınız bu yazı ile bir alakası yok ancak şu ana kadar kaç kişiye iletişim formu ile ulaştıysam dönüş alamadım ve de araştırdığımda da bu konu ile alakalı bir bilgi veya daha önce yaşamış kimseyi bulamadım. Daha görünebilir olması açısından buraya yazıyorum. Zaten cevap atarsanız eğer cevaptan sonra sileceğim yorumu. Veya siz gördüğünüz gibi silebilirsiniz. İyi günler.

    • Merhaba, son yoruma cevap yazdım. Ayrıca bunuda cevaplim. İstediğiniz kadar herhangi bir konuda yorum yazabilirsiniz. Hiç sakıncası Yok. Sadece aşırı link eklemeyin. Google tarafından spam olarak algılanıyor. Tabiki grektiğinde link de ekliyeceksiniz. Merak etmeyin çok fazla link olduğunu tespit ettiğimizde risk olmaması için bizde linkleri siliyoruz. Rahat olun sormadan, okumadan,araştırmadan, hiçbir konu çözulmez. Kolay gelsin.

      • Öncelikle dönüş yaptığınız ve bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Aynı yorumu 2 kez yapmama gelecek olursak ilk yorumda google captcha hatası verdi ve gönderilmedi diye düşünerek 2. yorumu yazdım. Blogger istatistikleri önceden her yenilemede 1 artış gösterirken bu durumun sonradan ortaya çıkmış olmasından dolayı “acaba ben mi yanlış bir şey yaptım?” diye merak etmiştim. Ayrıca konuyla alakası olmayışından ve cevabı vermiş olmanızdan dolayı yorumu silebilirsiniz. Her şey için tekrardan teşekkür ederim. Takipteyim, iyi günler.

        • Vieyc, merhaba; google captcha hatası maalesef internet hızlarından kaynaklanan bir appi sunucu hataları.İstattislik için endişe etmeniz çok doğal. Sizin yapabileceğiniz bir etki yok zaten. Yorumların web siteleri üzerinde SEO etkisi büyüktür. Aramalarda herhangi birşey ararken kendi yorumunuzu arama sonuçlarında görebilirsiniz.Bu nedenle doğal olan hiçbir yorumu hiçbir yerden sizde silmeyin. Takip için bende teşekkür ederim. İyi günler dilerim.

  2. Adnan Bey merhaba,

    Bir blogger site sahibiyim. Sitemde her sayfa yenilenmesinde “Blogger İstatistiklerinde” bulunan sayfa görüntülenme sayısı 1 artması gerekirken 2 veya 3 artış gösteriyor. Google Analytics ile kontrol ettiğimde orada her seferinde görüntülenme sayısı 1 artış gösteriyor yani Analyticsde bir problem yok. Konu blogger istatistikleri ile ilgili. Neden böyle bir bozukluk olabilir? Bunun hakkında bilgi veya tecrübeniz var ise dönüş yaparsanız çok sevinirim.

    Not: Biliyorum yayınlamış olduğunuz konu ile sorunun bir alakası yok ancak kaç kişiye iletişim yolu ile ulaştıysam dönüş alamadım. Aynı zamanda araştırdığımda da konu hakkında bir bilgi veya başına gelen bir kişi bulamadım. O yüzden daha görünür olması açısından buraya yazıyorum. Sizden cevap geldiğinde sileceğim yorumu. Veya siz gördüğünüz gibi de silebilirsiniz. İyi günler diliyorum.

    • Merhaba, Blogger sayacı Google sunucularında değerlendirilerek sunulur. Sayaç komutlarının neyi tetiklediği hakkında tam bir bilgi mevcut değil.
      Zaten ilk giriş 1, karşı sunucuya gidiş dönüş verisi 2, sayfayı yenileyip kontrol ettiğinizde 1, yani toplamda 3 sayabilir. Analistik sadece bir giriş sayar. Bu nedenle birbiri ile uyumlu olmayabilir. Blog istatiklerinin altında bazı link açıklamaları var. Onada bir göz atın.

      • 3 gündür arada bu konuyu araştırıyorum arada diğer Blogger ile kurulmuş siteleri inceliyorum ancak baktığım sitelerde her yenilemede sayfa görüntülenme sayısı 1 artış gösteriyor. Maalesef kafayı taktım bu soruna. Deneme yapmak için açtığım diğer blog adresimde de normal şekilde artış söz konusu. Ancak gel gelelim hem sayfa görüntülenmelerim hem yayın okunma sayılarım 2-3 artış göstermeye devam ediyor. Bu konuda yapılabilecek hiçbir şey yok mudur? Analytics’de her ne kadar doğru verilere erişebilsem de Blogger’da böyle bir sorun olması canımı sıktı açıkçası.

        • Merhaba, çok kafaya takılacak birşey değil. Çünki müdehale şansınız çok kısıtlı. Ancak kumanda paneli açıkken sağ altta geri bildirimde açıklayıcı bildirim yapabilirsiniz. Ancak size cevap vermeyeceklerini bilmenizde fayda var.

          • Adnan Bey tekrardan teşekkür ederim. Ancak bende takıntı oldu bu durum ve biraz kurcalarken, test ederken şunu fark ettim. Bir yayında yazı içerisinde alakalı olan başka bir yayına link vermiştim. Bu yayına giriş yaptığımda ve istatistiklerden kontrol ettiğimde hem girmiş olduğum yayın hem de bağlantı vermiş olduğum yayın (bağlantıya tıklamamış olmama rağmen) okundu olarak gözüküyor ve görüntülenme sayısı her ikisinin birden artıyor. Araştırdığımda “Nofollow bağlantı” ile karşılaştım. Durum bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Dahili linklerde nofollow etiketi kullanmak çözüm olacak mıdır? Çünkü ana sayfada da menüler ve logo ile birlikte 3 tane ana sayfaya link çıkışı var. Tek yenilemede 2-3 görüntülenme artışının sorunu bu olabilir mi? Hala tam olarak kavrayamadım konuyu ve etiketin kullanılışını. Eğer bunla alakalı ise direkt iyice kavrayıp öğrendikten sonra uygulayacağım.

          • Özel veya blogger Tema Tasarım kategorisinde bu konular anlatılıyor. Mutlaka bakın!

          • Adnan Bey merhaba,

            Bir yayına tıkladığımda, hem tıkladığım yayını hem de “Önceki” ve “Sonraki” kısmında bulunan yayınların görüntülenmesinin arttığını fark ettim. Ana sayfada ise neden 2-3 artış olduğunu hala çözemedim. Temada yer alan kodlama veya bağlantı hatalarından olabilir mi acaba?

  3. Adnan bey selamlar tekrardan. Aklıma daha ilk günlerde yaşadığım bir sorun geldi. Blogger sitemin adresi facebook üzerinde ilk paylaştığım zaman yaklaşık 10 dk kadar durduktan sonra politika ihlali, spam olarak değerlendirildi. Hayır spam değil diyerek incelenmesini istemiş olsam da bir değişiklik olmadı. Sonrasında ise farklı zamanlarda bir paylaşıldı bir paylaşılamadı yani bazen spama düşüyor bazen düşmüyor. Konu hakkında bir düşünceniz var mıdır?

    • Merhaba Vieyc, Facebookta 4’den fazla yayın yayınladığında ve peşpeşe yayın gönderdiğinde göndereni spam olarak işaretliyor. Hatta göndereni 15 gün banlayabiliyor. Dikkatli olmak gerekiyor. Ayrıca yorum da belirtmiştiniz Cevaplama çalışmıyor diye. Tema güncellemesi olduğundan çalışmamış bu konudaki uyarı için teşekkür ederim. Şu anda kullanabilirsiniz. Kolay gelsin..

      • Rica ederim. Evet şu an gayet düzgün bir şekilde çalışıyor. Facebook konusuna gelecek olursak da daha ilk kez paylaşım yaptığımda yaklaşık 8-10 dakika sonra spam olarak algılandı. Dün bir kez daha deneme yaptım ve yine spam olarak algılandı başka bir yayınım. Hemen arkasından ise başka bir yayını paylaşabildim. Hatta facebook sayfamda internet adresi olarak bile ekleyemiyordum ancak o da şu an için eklenir durumda. Konu ve sayısı fark etmeksizin bilgilendirdiğiniz ve her soruma cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. İyi günler diliyorum.

        • Rica ederim, Facebook paylaşımlarda fazla deneme yapmayın. Askıya alabilir 15,20,gün veya daha fazla kullanamayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.