1. Ana Sayfa
  2. Tumblr

En Hızlı Yöntemiyle Tumblr Hesap Silme Nasıl Yapılır?

En Hızlı Yöntemiyle Tumblr Hesap Silme Nasıl Yapılır?
0

Tumblr Hesap Silme Nasıl Yapılır? Adım Adım Açıkladık

 

 

Geçtiğimiz 5-10 yıl öncesinin en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Tumblr, son yıllarda yaşadığı veri ihlalleri ve piyasaya sürülen yeni rakipleri ile popülaritesini hızla kaybetti. Eğer platformdan ayrılmaya karar veren kullanıcılardansanız, ‘Tumblr hesap silme nasıl yapılır?’ sorusunu cevapladığımız bu yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

İlk olarak 2007 yılında piyasaya sürülen Tumblr, çok kısa bir süre içerisinde yaklaşık 75.000 kullanıcıya ulaşarak, büyük bir başarıya imza atmıştır. Fakat, ilerleyen yıllarda meydana gelen veri ihlalleri, piyasa çıkan yeni rakipler ve diğer birçok etken, kullanıcıların platformdan uzaklaşmasına ve doğal olarak hızla popülaritesini kaybetmesine neden oldu. 

Her ne kadar bu olumsuzluklar yaşanmış olsa da, günümüzde hâla birçok insan platformu kullanmaya devam ediyor. Kullanıcıların resim gönderebildiği, blog yazabildiği, sohbet edebildiği ve çok daha fazlasını yapmasına imkan sağlayan Tumblr, daha birçok benzersiz özelliğe de sahiptir.‘Tumblr hesap silme nasıl yapılır?

Tumblr hesap silme nasıl yapılır?

  • Adım #1:Tumblr web sitesine gidin
  • Adım #2: Tumblr hesabınızda oturum açın
 
  •  

  • Adım #3: Sağ üst kısımdan ‘Hesap’ kısmına ve ardından ‘Ayarlar’ı seçin
  • Adım #4: En aşağıda ‘Hesabı Sil’i seçin

 

  • Adım #5: Doğrulamak için e-posta adresinizi ve şifrenizi girin

Adım #1:Tumblr web sitesine gidin

Tumblr hesabınızı silmek istiyorsanız, ilk olarak Tumblr web sitesine gitmeniz gerekiyor. Hesabınız için çeşitli değişiklikler yapabilmeniz için, web site üzerinden hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor. Bu işlemi web sitesi veya mobil uygulama üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Adım #2: Tumblr hesabınızda oturum açın

Tumblr’ın resmi web sitesine ulaştıktan sonra, silmek istediğiniz hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor. Bunun için sağ üst köşede yer alan ‘Oturum Aç’ butonuna tıklayın ve hesabınıza ait bilgileri girin. Hesabınıza giriş yapabilmeniz için doğru bilgileri girmeniz gerekiyor. Eğer, giriş yapmak istediğiniz hesabın parolasını unuttuysanız, ‘Parolanı mı unuttun?’ kısmına tıklayarak, yeni bir şifre oluşturabilirsiniz.

Adım #3: Sağ üst kısımdan ‘Hesap’ kısmını ve ardından ‘Ayarlar’ı seçin

Tumblr hesabınıza giriş yaptıktan sonra, sağ üst kısımda yer alan ‘Hesap’ kısmına tıklamanız gerekiyor. Daha sonra, açılan menüde ‘Ayarlar’ kısmını seçin. Web sitenin sahip olduğu sade tasarım, hesap silme sürecinde gerçekleştireceğiniz işlemleri çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlıyor.

Adım #4: En aşağıda ‘Hesabı Sil’i seçin

‘Ayarlar’ kısmına tıkladıktan sonra karşınıza, hesabınız ile ilgili çeşitli değişiklikler yapabileceğiniz bir alan çıkacaktır. Hesap silme işleriminize devam etmek istiyorsanız, açılan alanın en aşağı kısmında yer alan ‘Hesabı Sil’ butonuna tıklamanız gerekiyor. Fakat, silinen Tumblr hesabını tekrar aktif edilemeyeceğini ve bunun silme işleminin son adımı olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Adım #5: Doğrulamak için e-posta adresinizi ve şifrenizi girin

Hesap sahibi olduğunuzu doğrulamak adına e-posta adresinizi ve şifrenizi girmeniz gerekiyor ve daha sonra ‘Her Şeyi Sil’e tıklayın. Bu işlemin ardından hesabınıza ait tüm gönderiler, mesajlar ve diğer bütün veriler tamamen silinecektir.

Tumblr hesap silme işlemi hakkında bilinmesi gerekenler:

  • Silme işlemlerini tamamladıktan sonra, hesabınızı tekrar açamazsınız.
  • Tumblr hesabınızı sildiğinizde gönderileriniz, mesajlarınız ve diğer tüm aktiviteleriniz kalıcı olarak silinir.
  • İstediğiniz zaman aynı e-posta adresini kullanarak tekrar Tumblr’a kaydolabilirsiniz.
  • Hesap silme işlemini, iOS ve Android cihazlar üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.

Tumblr, diğer sosyal platformları gibi benzer kurallara sahip değildir. Örnek vermek gerekirse, silinen hesabınızı diğer birçok sosyal platformun aksine tekrar aktif edemezsiniz. Ayrıca, hesabınız ile ilgili tüm gönderiler ve diğer aktiviteler de kalıcı olarak silinir. Silinen hesabınıza ait e-posta adresi ile tekrar hesap açabilirsiniz fakat, aynı kullanıcı adını alamayabilirsiniz. Bir diğer önemli detay ise, hesap silme işlemlerini resmi Tumblr web sitesinin dışında, iOS ve Android cihazlar üzerinden de kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Peki Tumblr hesap dondurma nasıl yapılır?

Tumblr, kullanıcılarına geçici olarak hesap kapatma seçeneği sunmamaktadır. Uzun yıllardır, birçok kullanıcının taleplerinden biri olan bu özellik, henüz Tumblr tarafından yayınlanmamıştır. Bu işlem yerine, bloglarınızdan herhangi birini veya yukarıda da detaylı olarak anlattığımız şekilde hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz.
 

Yazar Hakkında

Web site yazılım tasarım uygulama eklenti ve yenilikler hakkında güncel bilgi ve haber platformu.Samsun-Turkey - 1989-2005 Temsa Mitsubishi Sabancı Otomotiv grubunda çalıştı. Araştırma, Geliştirme, Web siteleri ile uğraşma ve Paylaşımı seven biriyim.

Yorum Yap