E-posta servisleri sınıfta mı kaldı?
  1. Anasayfa
  2. Bilgisayar Bilim ve Teknoloji

E-posta servisleri sınıfta mı kaldı?

0

İnternetin hayatımıza girmesinden bile önce var olan e-posta teknolojisi, hali hazırda iletişim kurmanın en temel yolarından biri. Son yıllarda Gmail gibi e-posta servisleri ise zararlı gönderileri temizlemek konusunda oldukça başarılı. 

Ancak bu başarının görüntüden ibaret olduğu ortaya çıktı. Buna göre tüm kullanıcıları etkileyen bir e-posta tehdidi ile karşı karşıyayız.

Hornetsecurity açıkladı: E-posta tehdidi yüzde 40 seviyesinde

Ortaya çıkan rapora göre Hornetsecurity, maile düşen e-posta mesajlarının yüzde 40‘ın da tehdit unsuruna rastladı. Buna göre e-posta servisleri birçok tehdidi algılasa da hackerlar bu filtreleri atlamanın başka yolarını buldu.

Siber suçlular tüm bu filtrelemeleri delmenin yolunu ise mail eklerinde buldu. Genel olarak e-posta servisleri mail eklerinde saklanan virüsleri algılamıyor. Bu da tehdit içeren postaların spam klasörüne bile düşmeden gelen kutusunda karşımıza çıkmasına neden oluyor.

Buna göre hackerlar arasında e-posta yoluyla siber suç işleyenlerin yüzde 33,6’lık kısmı bu yöntemi kullanıyor. Bu yöntemin dışında yine virüs içeren site adresleri de e-posta yoluyla iletiliyor. Bu yöntemin kullanılma sıklığı ise yüzde 15,3 seviyesinde.

Kötü amaçlı dosyalar arasında PDF formatı başı çekiyor. Yine Excel dosyaları da siber suçluların e-posta tehdidi için kullandığı dosya formatları arasında.

Hornetsecurity’nin bu raporu sonrası Gmail, Yandexmail ve Outlook’un nasıl bir önlem alacağı ise merak konusu. Ancak kullancıların özellikle tanımadıkları kişilerden gelen maillere dikkat etmesi önemli. Yine şüpheli dosyalar için de bu ekleri indirmeden önce taramanız da bu tehdidin en aza indirgenmesi sağlayacaktır.

E-posta servislerinin fazlasıyla büyümesi ve kullanıcı sayısının artması hackerların da daha fazla saldırı yapmasına neden oluyor. Özellikle son yıllarda firmalar da şirket e-posta hesaplarını bu servisler üzerinden çalışanlara sağlıyor. Bu tür tehditler göz korkutsa da Google, Yandex ve Microsoft, bu tür raporlardan yararlanıp yeni tehditler için önlem almaya başlıyorlar.

E-posta servisleri genel anlamda atılan mailin uzantısına dikkat ediyor ve buna göre mesajı spam klasörüne yolluyor. Fazlasıyla tehdit oluşturan mesajlar ise kullanıcıya bile ulaşmıyor. Hornetsecurity raporu da bu ayrımın nasıl yapıldığını rakamlarla açıkladı. Bu rapora göre e-postaların yüzde 80’i güvenlik filtresine takılıyor ve mail kutusuna düşmüyor. Mesajların yüzde 14‘ü ise spam olarak etiketlendiriliyor. Geriye kalan yüzde 4‘ü tehdit ve yüzde 1‘i gelişmiş tehdit olarak adlandırılıyor.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    _a_k_n
    Şaşkın
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    berbat
    Berbat

Web site yazılım tasarım uygulama eklenti ve yenilikler hakkında güncel bilgi ve haber platformu. Samsun-Turkey - 1989-2005 Temsa Mitsubishi Sabancı Otomotiv grubunda çalıştı. Araştırma, Geliştirme, Web siteleri ile uğraşma ve Paylaşımı seven biriyim.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir