Dünya Sağlık Örgütü’nden Endişelendiren ‘Omicron’ Açıklaması
  1. Anasayfa
  2. Genel

Dünya Sağlık Örgütü’nden Endişelendiren ‘Omicron’ Açıklaması

0

Dünya Sağlık Örgütü’nden Herkesi Endişelendiren ‘Omicron’ Açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Omicron varyantının eşsiz bir hızda yayıldığını söyleyerek varyantın muhtemelen şu anda daha fazla ülkede olduğunu belirtti. Dr. Tedros, 77 ülkede tespit edilmesine rağmen bazı ülkelerde henüz tespit edilmemiş olabileceğini ifade etti.

Geçtiğimiz haftalarda tüm dünya, koronavirüsün Omicron varyantının ortaya çıkmasıyla birlikte yeniden korku haline bürünmüştü. Omicron’un Delta varyantına göre daha hızlı yayıldığı ifade edilirken Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bugün yaptığı açıklamayla yeniden dünyayı sarstı.

DSÖ Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, bugüne kadar 77 ülkede tespit edildiği açıklanan (Türkiye’de de edilmişti.) Omicron varyantının muhtemelen daha fazla ülkede bulunduğunu, henüz tespit edilmemiş olduğunu söyledi. Dr. Tedros, varyantın eşi benzeri görülmemiş bir hızda yayıldığını vurguladığı açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Sağlık sistemlerinin tıkanmasına neden olabilir”

“Bu virüsün tehlikesini hafife aldığımızı görüyoruz. Omicron daha hafif bir hastalığa yol açıyor olsa bile, vakalarda yaşanacak büyük bir artış sağlık sistemlerinin tıkanmasına neden olabilir.”

İlk olarak Kasım ayında Güney Afrika’da tespit edilen varyant, pek çok ülkenin yeniden uluslararası COVID-19 önlemlerini geri getirmesine neden oldu. Bu varyanta karşı en büyük silahınsa elbette aşı olduğu açıklandı. Dr. Tedros ise yaptığı son açıklamada dünya çapındaki aşı eşitsizliğine dikkat çekti.

Tedros, bazı ülkelerin üçüncü doz aşıları yaparken, bazı ülkelerde toplumun önemli bir kısmının bir doz aşıya bile erişemediğini ifade etti. Bununla birlikte Pfizer/BioNTech aşısının iki dozunun Omicron’a karşı diğer varyantlara göre daha az etki gösterdiğini, ancak üçüncü dozun önemli olduğunu söyledi:

“Ağır hastalanma riski düşük olan gruplara üçüncü doz yapılması, dünyanın başka yerlerinde hayati riski daha yüksek olan fakat aşıya henüz erişememiş kişilerin hayatını tehlikeye atıyor.”

 

Kaynakhttps://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-59661997.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    _a_k_n
    Şaşkın
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    berbat
    Berbat

Web site yazılım tasarım uygulama eklenti ve yenilikler hakkında güncel bilgi ve haber platformu. Samsun-Turkey - 1989-2005 Temsa Mitsubishi Sabancı Otomotiv grubunda çalıştı. Araştırma, Geliştirme, Web siteleri ile uğraşma ve Paylaşımı seven biriyim.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir