
Merakla beklenen Chery Fulwin X3 modeli satışa çıktı. Elektrikli SUV, uygun fiyatı ile dengeleri değiştirebilir.
Çin otomotiv pazarında yeni bir sayfa açılıyor. Chery, tamamen elektrikli yeni SUV modelleri Fulwin X3 ve X3 Plus’ı satışa sundu. Bu araçlar, iCar 03 serisinin yeniden markalanmış hali olarak piyasaya çıktı. Fulwin X3’ün başlangıç fiyatı 12.500 dolar olarak belirlenirken, X3 Plus’ın fiyatı ise 15.300 dolardan başlıyor.
Chery Fulwin X3 satışa sunuldu
Her iki model de tasarım olarak birbirine çok benziyor. Köşeli hatlar, L şeklindeki farlar, kaslı ön kaput ve tavan rayları dikkat çekiyor. Bagaj kapağı üzerindeki depolama kutusu da ortak özelliklerinden biri. Boyutlarda ise küçük farklılıklar var.

Fulwin X3’ün uzunluğu 4327 mm, genişliği 1910 mm, yüksekliği 1715 mm, aks mesafesi ise 2715 mm. Ağırlığı 1722 kg ile 1827 kg arasında değişiyor. X3 Plus ise X3’ten biraz daha büyük, ancak aks mesafesi aynı kalıyor.
Fulwin X3, arkadan itişli bir araç. 185 kW (248 hp) güç ve 300 Nm tork üreten bir elektrik motoru kullanıyor. Araçta 50.79 kWh ve 68.36 kWh olmak üzere iki farklı batarya seçeneği bulunuyor. Bu bataryalarla sırasıyla 401 km ve 520 km menzil sunuyor.
Bu menzil değerleri Çin’deki CLTC standartlarına göre ölçüldü. X3 Plus’ta ise dört tekerlekten çekiş seçeneği de yer alıyor. Bu versiyonda öne eklenen 70 kW (94 hp) ve 165 Nm tork üreten bir elektrik motoru bulunuyor.
68.36 kWh bataryayla bu model de 520 km menzil sağlıyor. Her iki modelde de standart olarak ısı pompalı termal yönetim sistemi var. Bataryaya göre 75 kW veya 100 kW DC hızlı şarj desteği sunuluyor.
Güvenlik tarafında, X3 Plus’ta Chery’nin Falcon 500 gelişmiş sürüş destek sistemi yer alıyor. Bu sistem, otoyolda yarı otonom sürüş ve park yardımı gibi fonksiyonlar barındırıyor. Fulwin X3’te ise otomatik acil frenleme, adaptif hız sabitleyici ve bekçi modu gibi toplamda 12 aktif güvenlik fonksiyonu var.

İç mekanda da benzer bir düzen hakim. Direksiyon düz tabanlı, hava çıkışları dikdörtgen. 9.2 inç gösterge paneli ve 15.6 inç dokunmatik multimedya ekranı bulunuyor. X3 Plus’taki ekranın çözünürlüğü 2.5K. Bu sistem Qualcomm Snapdragon 8155 çipinden güç alıyor.
Fulwin X3’ün giriş versiyonu ise Snapdragon 6155 ile donatıldı. Her iki araçta da beş kişilik oturma düzeni var. Bagaj hacmi standart olarak 450 litre iken, arka koltuklar katlanınca 1238 litreye kadar çıkıyor.