Blog Sayfalarla Menü Butonu nasıl yapılır
  1. Ana Sayfa
  2. Genel

Blog Sayfalarla Menü Butonu nasıl yapılır

0

Blogger, Sayfalar ile Menü Butonu nasıl yapılır? Blog kumanda yönetim panelimize geçiyoruz. Sayfalar > Yeni sayfa, sekmesi ile sayfamızı oluşturuyoruz. Yukarıda gördüğünüz menü butonları gibi yaklaşık 20 menü açabilirsiniz.

Blogger sayfalar menüsünü daha önceleri 10 ad. olarak açabiliyorduk. Şimdi bu sayı 20 ad.’e kadar yükseltilmiş. Yerleşim sayfalar bölümünde artık harici bağlantı ekle ile yeni sayfa oluşturabiliyoruz. Not: İlgili yazı 25.09.2014 tarihinde Blogger tasarımının değişiminden dolayı yenilenmiştir. İlgili video ile yazılanlar arasında farklılıklar vardır. Ancak işlemler aynıdır.

Şimdi yapmamız gereken açılan sayfamıza vereceğimiz isim.Yukarıdaki menüde örneğin ben Hakkında yada Hakkımda diye bir menü oluşturmak ve bu menü içerisinde kendimi tanıtmak istiyorum. Sizde bu şekilde sayfalar açarak bir menü yaratabilir farklı isimlerde verebilirsiniz. Önce Hakkımda ismi ile bir menü başlığı oluşturalım.

Yeni sayfa seçeneğine tıklıyoruz, içerik editörümüz açılıyor. Başlık kısmına Hakkımda yazıyoruz. İç kısmına da daha önceden hazırlamış olduğum kendi hakkımdaki yazıyı buraya kopyalayıp, yapıştırıyorum. Diğeri de Videolar ismi ile açtığımız sayfa menüsüydü. Bu kısmı daha önce anlatmıştık. Embed kodunu nasıl koymamız gerektiği videoyu nasıl eklememiz gerektiği hakkındaki yazımıza bakabilirsiniz. Blog’a Video Nasıl Eklenir Buraya kadar yaptığımız işlem statik bir sayfa oluşturmadan ibaretti. Statik sayfalar ile diğer yazılara bağlantı vermeniz mümkün değildir. Statik sayfalara sadece hakkında, iletişim, gibi sabit okunabilir sayfalar yapabilirsiniz.

Şimdi bu uygulamamızın farklı bir alternatifine bakalım :

Yine sayfalar sekmesini kullanacağız. Ancak bu defa statik bir sayfa değil, diğer yazılara bağlantı veren ve tıklandığında aynı etikete sahip yazılarında görülmesini sağlayan bir uygulama olacak. Diğer anlatımla etiketlerimizi Kategori olarak hazırlama gibi düşünebilirsiniz. İlk okuduğunuzda biraz zor gelebilir ancak yapmaya çalışırsanız hemen anlayacaksınız.

1. Yerleşim > Sayfalar gadget’ini açın.
2. Gadget içinde harici bağlantıya tıklayın.
Açılan pencerede üst kısma bir isim veriyoruz. Bu isim altında ne kadar konu varsa toplamamız için. Örnek benim ana sitemde (Bu deneysel sitem) Blog sitesi kurulumu diye başlık ismi yazdım. Başlık ismini yazarken yazım hatası için bir sorunumuz yok. Ancak alt kısımdaki link ekleme penceresine eksiksiz linkimizi eklememiz gerekiyor. Bu nedenle harflerden biri hatalı olduğunda etiketimiz çalışmayacak ve sayfamızda açılmayacaktır. Menümüzün Başlığını yazalım : Blog sitesi kurulumu ( Burada istediğim gibi aralık veriyorum. Web adresi kısmında bu aralık verilmeyecek bitişik olacak. Şimdi her ikisini de görelim.
Blog sitesi kurulumu ( başlık Kısmı)http://guney59.blogspot.com/search/label/Blog sitesi kurulumu
Web adresine yazdığımız kısım. Son olarak ben blog sitesi kurulumu yazdım, siz moda, resim, heykeltraş gibi konular yazabilirsiniz. Başlık kısmına vereceğiniz etiket ne ise aynısı olmak kaydı ile yazdığınız yada yüklediğiniz videolarda veya resimlerde yazı içerik etiketleme kısmına yukarıdaki başlığı yazdığınızda tüm yazılarınız bu etiket altında toplanmış olacaktır. Yani etikete link vererek kategori yapmış olacağız. Aşağıda yapılan videolu anlatım 2012 senesindeki Blogger uygulamalarını kapsadığından size fikir vermesi açısından inceleyebilirsiniz.

İlgili videonun resimli anlatımını incelemek için tıklayın. Daha yeni anlatımları incelemenizi tavsiye ederim. Menü Oluşturma kategorisindeki diğer yazıları da inceleyebilirsiniz.

Yazar Hakkında

Web site yazılım tasarım uygulama eklenti ve yenilikler hakkında güncel bilgi ve haber platformu.Samsun-Turkey - 1989-2005 Temsa Mitsubishi Sabancı Otomotiv grubunda çalıştı. Araştırma, Geliştirme, Web siteleri ile uğraşma ve Paylaşımı seven biriyim.

Yorum Yap