Bileziklerini satarak başladığı besicilikte örnek üretici oldu
  1. Anasayfa
  2. Genel

Bileziklerini satarak başladığı besicilikte örnek üretici oldu

2
Bileziklerini satarak başladığı besicilikte örnek üretici oldu

Bingöl’de ev hanımı Sevim Şimşek, ailesini geçindirmek için bileziklerini satarak başladığı besicilikte örnek üretici oldu.

Solhan ilçesine bağlı Murat köyünde yaşayan 4 çocuk annesi Şimşek, 10 yıl önce bileziklerini satarak 4 inek aldı. İneklerin sütünü satarak az da olsa gelire kavuşan Şimşek, hayvancılık işini büyütmeye karar verdi.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamındaki Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’ndan yararlanmak için proje hazırlayan Şimşek, yüzde 50 hibe desteği alarak, besicilik yaptığı ağılı büyüttü. Ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına 30 büyükbaş hayvan alımı için destek talebinde bulundu.

Sevim Şimşek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının “Gebe Düve İthalat Desteği” kapsamında verdiği krediyle yurt dışından 30 büyükbaş hayvan ithal etti. 2 yılda elde ettiği danalar için kendi imkanlarıyla yeni bir ahır yaptırdı.

HAYVAN SAYISINI 100’E ÇIKARMAK İSTİYOR

Şimşek, AA muhabirine, 4 hayvanla başladığı besicilikte aldığı destekler yardımıyla havyan sayısını 56’ya yükselttiğini anlattı.

Bu işi yapmak isteyen başkan kadınların kendisinden bilgi aldığını aktaran Şimşek, “Köy yerinde hayvancılık yapmak kolay. Köylü kadınlara besicilik yapmalarını tavsiye ediyorum. Besicilik çok güzel. Evde oturacağıma bu işi zevkle yapıyorum.” dedi.

 
Kaynak:http://www.milliyet.com.tr/bileziklerini-satarak-basladigi-ekonomi-2550290/

 

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    _a_k_n
    Şaşkın
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    berbat
    Berbat

Web site yazılım tasarım uygulama eklenti ve yenilikler hakkında güncel bilgi ve haber platformu. Samsun-Turkey - 1989-2005 Temsa Mitsubishi Sabancı Otomotiv grubunda çalıştı. Araştırma, Geliştirme, Web siteleri ile uğraşma ve Paylaşımı seven biriyim.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (2)

  1. Azmin zaferi. Bravo :)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir